Subtitle Editor Gaupol

In mijn laatste post heb ik verscheidene subtitle editors besproken. Daaronder ook het programma Gaupol. Ik was niet enthousiast over dit programma maar ik heb het nu toch uitgebreid getest. Dit na lezing van de manual op github.org: https://github.com/otsaloma/gaupol/blob/master/doc/creating-subtitles.md.

Dit is wat ik gedaan heb. Ik heb een video van de Carpenters gedownload en ik heb geprobeerd deze van ondertitels te voorzien. Dit is hoe het gaat met Gaupol.
Je laat de video lopen in Gaupol. Vervolgens druk je elke keer dat je een begin van een zin hoort in de video op de letter “j”. Je kunt met de toetsen “q” en “w” gebruiken om kleine aanpassingen te makien. Daarmee creeer je een serie van subtitles. Vervolgens typ je de ondertitelingen in. Op het laatst laat je de video nog een keer lopen maar dit keer bepaal je met de letter “k” wanneer een ondertiteling eindigt. Met de toetsen┬á“e” en “r” kun je dan kleine veranderingen aanbrengen. Het hele proces is eigenlijk heel eenvoudig en het maakt Gaupol tot mijn favoriete subtitle editor.

Ik heb een tekening gemaakt met de toetsaanslagen welke je voor dit programma moet gebruiken. In deze tekening zie je bij de letters j en k een anker. Dit om aan te geven dat je daarmee respectievelijk het begin en einde van een ondertiteling kan aangeven. De bovenliggende letters geven aan dat je de beginpunten en eindpunten ook handmatig kan aanpassen.

Drawing of keyboard keys in Gaupol

Dit bericht is geplaatst in Linux, video. Bookmark de permalink.