Het bijsnijden van video met de command line

Het bijsnijden van een video kan men doen met een programma als OpenShot video editor of Kdenlive. Maar het kan ook met de command-line-interface (afgekort cli). Het is slechts weinig code. Dit is de code welke je moet gebruiken:

ffmpeg -ss 00:00:30 -i orginalfile -t 00:44:05 -vcodec copy -acodec copy newfile

In dit geval wordt de eerste 30 seconden van de video weggesneden en al hetgeen na 44:05  komt. Als je de output in een ander formaat wilt hebben, dan moet je “copy” vervangen door het andere formaat. Vergeet niet de “newfile” een extensie te geven.

Door onderstaande link te volgen, kun je hierover meer vinden:

https://askubuntu.com/questions/59383/extract-part-of-a-video-with-a-one-line-command

Dit bericht is geplaatst in video. Bookmark de permalink.