Heal Tool Gimp

De Heal Tool van het fotobewerking programma Gimp is een uiterst nuttige tool. Hiermee kun je objecten uit je foto’s verwijderen: lantarenpalen, mensen, dieren etc. Voor een voorbeeld zie hieronder. Wanneer je goed kijkt, zie je rechts onderin een zgn. watermark: een afbeelding welke door de fotograaf achteraf in de foto is geplaatst.

oude mustang/old mustang

Om dat te verwijderen is de healing tool bij uitstek geschikt. Zie resultaat hieronder. Het is goed te zien dat de watermark nu geheel en al verdwenen is.

oude mustang/old mustang

Maar zelfs ik kom zo nu en dan voor verrassingen te staan:

Mijn normale instellingen zijn 400, All around, Random. Maar daarmee kreeg ik het dit keer niet gedaan. Met de instellingen 400, Sides, Inwards from center heb ik het wel voor elkaar gekregen. Dat was een verrassing.

Deze foto, gemaakt door Paulo Guereta, is door mij bewerkt en is te vinden op:
Wikimedia Commons

Dit bericht is geplaatst in foto, wikipedia. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *