Amazon Command Line Interface (CLI)

Om een backup van deze site te maken, heb ik besloten gebruik te maken van AWS Glacier. Maar het is nog niet zo gemakkelijk om AWS (Amazon Web Services) te gebruiken als je Linux op je desktop geïnstalleerd hebt. Terwijl er voldoende tools voor Windows en de MAC aanwezig zijn, zijn er eigenlijk geen goede tools voor Linux-gebruikers.

Dat betekent dat je als Linux gebruiker terug moet vallen op de command line: het kleine zwarte scherm. Maar er zijn een aantal stappen nodig om dit tot stand te brengen.

Stap 1: Het installeren van de command line interface. Dat is relatief gemakkelijk en kan gevonden worden in de instructies op de webpagina’s van AWS:

$ curl “https://s3.amazonaws.com/aws-cli/awscli-bundle.zip” -o “awscli-bundle.zip”
$ unzip awscli-bundle.zip
$ sudo ./awscli-bundle/install -i /usr/local/aws -b /usr/local/bin/aws

Stap 2: Het is nodig om een IAM (Identity & Access Management) account aan te maken. Als je dat doet, krijg je twee wachtwoorden: de AWS Access Key ID en de AWS Secret Access Key. Deze zijn beide van belang voor de volgende stap.

Stap 3: Configuratie van AWS CLI op je computer: dit doe je door het command te runnen in de terminal:

$ aws configure

Stap 4: Als je eenmaal AWS CLI geconfigureerd hebt, moet je de toegang nog regelen op de website. Ga naar AWS IAM (Identity & Access Management) en geef de user toegang tot de diensten: klik op user/permissions/attach policy. Er zijn veel verschillende policies welke je aan de user kan geven.

Stap 5: Nu heb je toegang via de terminal met de AWS Cloud. Zie voor de vele opdrachten welke je via de terminal kunt uitvoeren:

https://aws.amazon.com/documentation/cli/

Nu komt de volgende stap: het uploaden van grote files naar AWS Cloud. Maar dat is voor een volgende post.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.