Raise layer

Met Shift + PageUp is het mogelijk om in Inkscape elementen uit je tekening een layer hoger te plaatsen. Hoe dat relevant kan zijn, heb ik ondervonden toen ik deze tekening bewerkte voor Wikimedia Commons: Ruanda.

Dit was niet een gemakkelijke bewerking. De kaartschaal rechts onderaan, zoals te zien is in onderstaande tekening,  was niet te zien.

kaart Ruanda

De kaartschaal zat in de onderste laag. In de rwanda-laag. Een opsomming van de lagen:

Legende
Welt
rahmen+bm
border
Wasser
Stadt_gr
Stadt_kl
Street
Nationalpark
Umland
rwanda

Shift + PageUp van de kaartschaal zorgde ervoor dat de kaartschaal van de rwanda-layer in de Umland-layer terechtkwam. Maar er was meer aan de hand.

Het kwam er toch niet uit te zien zoals ik gedacht had. De kaartschaal was nu wel te zien maar niet helemaal. Ik ging op onderzoek uit. En ik kwam uit op het aloude verhaal van copy/paste. Kijk eens naar onderstaande tekening. Ik heb de tekst 50 km opnieuw getypt. En deze tekst zou volgens Inkscape even groot moeten zijn als de rest van de nummers: 19.524 px font-size. Dat kan natuurlijk niet. Er is met de tekst geknoeid. En blijkbaar kan het programma Inkscape daar niet goed tegen.

kaartschaalAndersmans fouten opsporen kan een interessante en vruchtbare bezigheid zijn.

Dit bericht is geplaatst in tekening, wikipedia. Bookmark de permalink.