Amazon Web Services

Pluralsight author & IT Consultant Elias Khnaser maakt een onderscheid tussen verschillende cloud-vormen: de Private cloud, de Cloud Service Providers en de Hyperscale Service Providers.

Een voorbeeld van een Hyperscale Service Provider is Amazon Web Services. Het zijn met name grote bedrijven zoals BMW, NETFLIX en Adobe die veel profijt hebben van de services welke door Amazon worden aangeboden.

Maar de gewone man kan ook zijn voordeel doen met AWS. Twee voorbeelden:

1. Het is mogelijk om online (in de cloud dus) video’s te transcoderen, d.w.z. om te zetten van een bestandsformaat naar een andere. Afhankelijk van de grootte van het bestand kan dit een paar seconden tot meer dan een dag duren. Wanneer je dit met je eigen computer doet, betekent dit in feite dat je je computer lange tijd niet kan gebruiken. Maar het is nu mogelijk om dit online te doen. Dat betekent dat je je eigen computer voor het transcoderen niet meer hoeft te gebruiken. Zie voor meer: Amazon Elastic Transcoder.

2. Het is mogelijk om in de cloud WordPress sites te maken. Dit is uitermate handig want nu hoef je niet eerst een domeinnaam te registreren en webspace te huren. Je kunt gewoon onmiddellijk aan de slag. Nog een voordeel: je kunt experimenteren met meer dan een site. Hoe dit te doen? Door een instance aan te maken in EC2. En vervolgens WordPress te installeren.

Op de afbeelding hieronder kun je verschillende services zien welke door Amazon worden aangeboden.

aws

Dit bericht is geplaatst in webdesign, wordpress. Bookmark de permalink.