Kopiëren en plakken van tekst in Inkscape

Kijk eens naar de afbeelding van Estland op Wikimedia Commons. In beginsel ziet het er goed uit tot je het uitvergroot tot 2000 px. Dan begint de tekst te schuiven. Zie eerste afbeelding hieronder (zie bijvoorbeeld de tekst “Russian Federation”).

Wat is er gebeurd? Degene die de afbeelding heeft gemaakt, heeft hoogstwaarschijnlijk de tekst in een andere editor gemaakt (GIMP, Adobe Photoshop of een andere editor) en vervolgens de tekst gekopieerd en geplakt in Inkscape. Wat tot gevolg heeft, dat de tekst op grotere resoluties niet goed wordt weergegeven.

Er zitten nog andere fouten in de afbeelding. Als je alle tekstelementen selecteert met behulp van de Find-functie, dan zul je lege elementen aantreffen in de afbeelding. Zie afbeelding 2 en 3.

Wat in het begin slechts een kleine klus leek: het weghalen van de watermark in de afbeelding, blijkt een veel grotere klus te zijn. En ik weet niet of ik daaraan wil beginnen.

Dit bericht is geplaatst in tekening, wikipedia. Bookmark de permalink.