Islamitische geometrie

>Geometrische afbeelding

De afbeelding op het scherm wordt gebruikt om de werkzaamheden bij Metrostation Blaak af te schermen. Duidelijk is te zien dat er wiskundige figuren op staan. Dit inspireerde mij. Ik vroeg mij af hoe zelf in de toekomst soortgelijke illustraties te maken. Na enig zoeken op het internet kwam ik uit bij de Islamitische kunst. Veel islamitische kunst maakt gebruik van geometrische figuren.

Ik heb geprobeerd de Flower-of-Life figuur te maken. Dit zijn 6 cirkels die samen een bloem vormen (afbeelding 1). Ik slaagde daarin en ik kwam er ook achter hoe deze afbeelding in een patroon te vermenigvuldigen (afbeelding 2). Ik vond het grappig dat ik dit patroon later op de site Wikimedia Commons vond (afbeelding 3). Het was een mooi leerproces.

flower of life editing of the file circleoflife Flower of life

Afbeelding 3 kan hier gevonden worden:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flower-of-Life-19circles36arcs-enclosed.svg

Dit bericht is geplaatst in foto, tekening, Uncategorized, wikipedia. Bookmark de permalink.